Zašto trebate dizajnera rasvjete?

Dobra rasvjeta rezultat je dizajna i kvalitete svjetla.

Rasvjeta još nije definirana, a rokovi vam stvaraju stres. Svjetiljka vam se sviđa, ali ne uklapa se u investiciju, količina svjetla nije dovoljna… Zadovoljni ste ambijentom koji ste postigli, ali rješenje nije energetski učinkovito. Frustrira vas što ne možete pronaći pravu svjetiljku među tolikom ponudom na tržištu. Dvojite koje rješenje bi bilo najbolje za neku problematičnu poziciju.

U dizajnu rasvjete i realizacijama projekata postoji niz problema kojima treba pronaći rješenje. 

Kako bi što uspješnije definirali rasvjetu, treba poznavati brojne alate i imati što više specijaliziranog iskustva. Potrebno je razumjeti svjetlo, potrebe ljudi za svjetlom i tehnologiju kojom se postižu najbolji rezultati. Sve je važnije pratiti inovacije i istraživanja o utjecaju svjetla na ljude i okolinu. 

Posao dizajnera rasvjete je svjetlom kreirati potrebne atmosfere u prostoru za ljude koji u njemu borave.  Potrebno je iskustvo u projektiranju rasvjete i mnogo vještina i znanja o toj suptilnoj, ali moćnoj materiji da bi se dizajn doista dogodio. Rasvjeta je postala multidisciplinarna, što znači da je potreban tim dizajnera, projektanata, 3D projektanta i elektroinženjera koji će vam spremno rješavati probleme i pratiti vas do kraja u realizacijama. 

Dizajner rasvjete prenosi znanje i tehnologiju u kreativna, održiva i funkcionalna rješenja kako bi ispunio potrebe za svjetlom i uskladio rasvjetu sa specifičnostima svakog projekta i vašom investicijom. Projektira i najkompliciranije tehničke detalje, sustave upravljanja i programira ih prema potrebama korisnika.

Možda ste probali raznim izračunima dobiti najbolje rješenje, ali atmosfera nije bila adekvatna. Definirali ste potrebne karakteristike svjetla, ali materijali i boje nisu došli do izražaja? Možda ste projekt dobili s opremom, pa je dizajn izostao. Oprema je isporučena, a nedostaje podrška pri montaži i nadzor na gradilištu. Mnoge situacije si možete olakšati tako što ćete u vaš tim uključiti stručnog dizajnera rasvjete.

Najbolji i najbrži način kako odabrati najbolje svjetlo za vaš projekt je da nas uključite u vaš projektni tim i prepustite sve nama kako bi realizirani projekt u svim svojim elementima bio besprijekoran, pa tako i u rasvjeti. 

Vezani članci